Luna Gitana
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Dneva odprtih vrat: 12. in 14. septembra 2016

K vpisu vabimo nove člane!

 

Center Premik jeseni znova odpira svoja vrata za vse gibanja željne obiskovalce. Brezplačni uvodni delavnici flamenka za začetnike bosta 12. in 14. septembra 2016 ob 19. uri.

 

V društvo Luna gitana vabimo vse, ki se želijo seznaniti s plesnimi in kulturnimi temelji flamenka in z nami vstopiti v vrtinec zvokov, gibov, občutij, čustev in zanosa. Raziskujte svoje izrazne zmogljivosti, začutite neustavljivo moč ritma in se prepustite.

 

KUD Luna gitana je eno najstarejših slovenskih društev za flamenko in andaluzijsko kulturo. V Ljubljano prinašamo predvsem tradicionalno različico plesa, ki nas navdušuje s svojo prvobitnostjo, hipnotičnostjo ritma, lepoto giba, strastjo interpretacije, prostranstvom izraza, močjo pogleda in globoko zakoreninjenostjo v andaluzijski duši. Organiziramo celoletne tečaje, intenzivne plesne delavnice s priznanimi gostujočimi učitelji, plesne prireditve in tematske večere.

 

Na uvodni delavnici boste spoznali naše plesne učiteljice in način dela, s katerim bomo počasi odstirali skrivnosti flamenka. Vljudno vabljeni v Center premik na Neubergerjevi 9 v Ljubljani (dvorana C). S seboj prinesite udobna oblačila in obutev, za ženske priporočamo dolgo široko krilo in zaprte čevlje s stabilno peto (do 6 cm), za moške pa plesne ali druge usnjene čevlje. Za začetek ne potrebujete predznanja niti plesnega partnerja.

 

Tečaji potekajo celo šolsko leto po naslednjem urniku:

 

Začetna skupina: ponedeljek in sreda 19.15–20.15

Nadaljevalna skupina: ponedeljek in sreda 18.00–19.00

Flamenko tehnika (začetniki in nadaljevalci): petek 18.00–19.00

Stara garda: ponedeljek 20.30–22.00

Flamenko tehnika (stara garda): petek 19.15–20.45

 

 

Podrobnejše informacije in prijave po elektronski pošti kud.lunagitana@gmail.com

in po telefonu 031 226 815.

Vljudno vabljeni!

 

 

 


 
 
Inma Lobato, foto: Matjaž Lapan