Luna Gitana
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Dneva odprtih vrat: 9. in 11. septembra 2019
K vpisu vabimo nove člane!

 

Center Premik jeseni znova odpira svoja vrata za vse gibanja željne obiskovalce. Brezplačni uvodni uri flamenka za začetnike bosta 9. in 11. septembra ob 19. uri.

V društvo Luna gitana vabimo vse, ki se želijo seznaniti s plesnimi in kulturnimi temelji flamenka in z nami vstopiti v vrtinec zvokov, gibov, občutij, čustev in zanosa. Raziskujte svoje izrazne zmogljivosti, začutite neustavljivo moč ritma in se prepustite.

KUD Luna gitana je eno najstarejših slovenskih društev za flamenko in andaluzijsko kulturo. V Ljubljano prinašamo predvsem tradicionalno različico plesa, ki nas navdušuje s svojo prvobitnostjo, hipnotičnostjo ritma, lepoto giba, strastjo interpretacije, prostranstvom izraza, močjo pogleda in globoko zakoreninjenostjo v andaluzijski duši. Organiziramo celoletne tečaje, intenzivne plesne delavnice s priznanimi gostujočimi učitelji, plesne prireditve in tematske večere.

Na uvodni delavnici boste spoznali naše plesne učiteljice in način dela, s katerim bomo počasi odstirali skrivnosti flamenka. Vljudno vabljeni v Center premik na Neubergerjevi 9 v Ljubljani (dvorana D). S seboj prinesite udobna oblačila in obutev, za ženske priporočamo dolgo široko krilo in zaprte čevlje s stabilno peto (do 6 cm), za moške pa plesne ali druge usnjene čevlje. Za začetek ne potrebujete predznanja niti plesnega partnerja.

Tečaji potekajo celo šolsko leto po naslednjem urniku:

Flamenko za začetnike: ponedeljek in sreda 19.05–20.05          
Flamenko za nadaljevalce: ponedeljek in sreda 18.00–19.00
Tehnika za začetnike in nadaljevalce: petek 18.00–19.00
Stara garda: ponedeljek 20.10–21.40 in petek 19.05–20.35

Podrobnejše informacije in prijave po elektronski pošti kud.lunagitana@gmail.com

in po telefonu 031 226 815.

Vljudno vabljeni!

 

 

 


 
 
Inma Lobato, foto: Matjaž Lapan